20 de març 2006

ANGKOR

Angkor va ser el cor del gran imperi Khmer, el poder del qual es va extendre des de Burma fins a Vietnam entre els segles IX-XV. La capital va arribar a tenir mes de 1 milio d'habitants, quan Londres en aquella mateixa epoca apenes arribava als 50.000. Durant el periode ankoria es van construir centenars de temples. Els mes ben conservats son Angkor Wat, Ta Prohm i Bayon. Durant molts anys aquests temples van restar perduts enmig de la selva, destruint-se gran part d'ells. Angkor se situa, avui en dia, com un dels principals destins turistics del Sud Est Asiatic i val molt la pena una llarga visita. L' impacte del turisme ha fet de Siem Reap una illa de luxe enmig d'un pais molt pobre i corrupte.
L'arquitectura khmer es basa en un sistema de capes... tancaments rectangulars concentrics que crean una lenta i majestuosa transicio fins al temple central a traves de patis, jardins i galeries laberintiques.
Els temples son com un viatge metaforic a traves del temps, unes repliques en miniatura de l'espacialitat de l'univers. Es disposen en tres nivells que representen el Mt. Meru (nivell superior), envoltat d'altres pics mes baixos, continents (els patis) i oceans (el gran foso d'aigua)

Angkor Wat reflectat en una de les piscines reials. El conjunt esta encerclat per un foso d'aigua de 1,5x1,3 km i 190m d'amplada


Phimeanakas "Palau celestial", l'ascencio al Mt. Meru... accedir al regne dels deus no es una tasca facil!

Bayon, el temple de les 216 cares d'Avalokiteshvara, que estiguis on estiguis et miren somrients.


Tot i que la selva a contribuit en gran part a la destruccio dels temples, tambe li ha donat un encant especial a les runes.

Estadisticas y contadores web gratis
Contadores Gratis スクール情報