28 de març 2006

VIETNAM... MEKONG DELTA

Plou! es la primera pluja torrencial en mes de cinc mesos. El mercat flotant de Can Tho comensa la seva gran activitat diaria a les 5 del mati... dubtavem que avui hi hagues tambe mercat, pero l'unic canvi es el xubasquero de plastic transparent que s'han posat alguns. Mai haviem vist una aglomeracio tan impressionant de botigues-vaixell. Les grans barcasses de fusta son de comerciants a l'engros que viuen al mateix vaixell. Alguns d'ells estan fixes al mateix lloc i s'han instal.lat un cable des de terra per poder veure la TV, pero la majoria circulen riu amunt i avall carregant els seus productes. Amb tantes pinyes dins la bodega, no disposen de massa espai per a les seves propies pertinences... i es que amb una hamaca i una muda de roba ja en tenen prou. Es la vida al mes pur estil minimalista!
El Mekong descarrega aqui els seus 4.500 km d'aigues nascudes al Tibet, formant un dels deltes mes grans del mon (15.000 km2) a traves de 9 bifurcacions principals, que els vietnamesos associen amb el drag, d'aqui el seu nom vietnames Song Cuu Long (riu dels nou drags).


Pinyes, cols, pastanagues, tomaquets, sindries, carbassons... que et poso nena?


Les barquetes, sovint conduides per dones, son venedores ambulants que provisionen als grans de carn fresca i menjars cuinats.
Estadisticas y contadores web gratis
Contadores Gratis スクール情報