08 d’abril 2006

NW-VIETNAM...pedalant en companyia

La casualitat va voler que, tot passejant per Hanoi, ens trobessim uns amics del Joan que estan viatjant, tambe en bici, pel sud-est asiatic. En Miquel i la Rosa, junts hem pedalat les dures etapes per la muntanyosa zona del nord-oest del pais: Moc Chau, Yen Chau, Son La, Tuan Giao, Lai Chau, Tam Duong i Sa Pa!!!
El recorregut atravessa multitud de poblets de diferents minories etniques que habiten a les muntanyes... thai, muong, nung, hmong, dao...cadascuna llueix la seva propia indumentaria, un dels principals trets que els identifica, ja que tots ells comparteixen una manera de viure bastant semblant, rural i agricola, amb arquitectura, tradicions i rituals similars. Nomes cal passar per la carretera per poder viure al seu ritme... els nens ens surten a rebre donant grans bots d'alegria amb un dolc "hello", algunes velletes encara recorden el frances "bonjour, comment ca va", dones transportant feixugues carregues a les espatlles, noiets enfilats sobre els bufals, camperoles a peus nus enfangades dins els arrossars, coves amb sorpresa...
Sa Pa (1.600m) es el poble mes turistic de la zona, i els diumenges -dia de mercat setmanal- s'omple de hmongs i daos... els uns venen a comprar, els altres a vendre, d'altres venen a misa (!?) o simplement a curiossejar... tot un espectacle de gent vestida a l'estil "mad max" que ens fan sentir com si estiguessim en un altre planeta. Senzillament genial!


El coll de Tram Ton, el mes alt del Vietnam amb mes de 1.900m i unes magnifiques vistes. Separa dues provincies que curiosament son, a nivell climatic, les fredes i mes caluroses de tot el pais.
Estadisticas y contadores web gratis
Contadores Gratis スクール情報